Repülők és Pin Up lányok

Heti Pin Up magazinunkban egy olyan témát mutatok meg kedves olvasóinknak, amely talán a legismertebb a Pin Up lányokkal kapcsolatban.

A Második Világháborúban az Amerikai légierőnél (mint mindenhol a világon), a pilóták saját kis babonáikkal próbálták meg túlélni a rájuk váró borzalmakat. A barátnők, feleségek, családok képei rendszeresen megjelentek a pilótafülkékben, a műszerfalra ragasztva. Később annyira kötődtek ezekhez a kabalákhoz, hogy volt pilóta aki inkább kibúvókat keresett a felszállás alól, amikor nem vitte magával kedvenc barátnő(i) fényképét.

A Nők mindig is központi szerepet játszottak a pilóták életében, így egyszer csak megjelentek a repülőgépek orrára pingált kacér lányok, mint egyfajta védő angyalok. A kor szokásának megfelelően a Pin Up lányok ábrázolási módjával lettek ezek a kézzel készült dekorációk felfestve.

Érdekes módon a Világháború után annyira nem volt jellemző ez a fajta díszítési mód.

Napjainkban az Egyesül Államokban, Nagy Britanniában nagyon felkapott lett a régi repülőgépek restaurálása, és reptetése. Vannak olyanok, akiknek ez az élete. Rendbe hozott egy gépet, és járja az államokat repülő show-kon bemutatózva.

Ezek a gyönyörűen felújított és többségében repképes gépek méltó társai a csinos hölgyeknek. A Warbird Pinup Girls egy amerikai oldal, ahol ilyen tartalmú fényképekkel ellátott naptárakat, és egyéb csecse-becséket lehet rendelni. Innen csemegéztünk pár képet. Szépek a lányok, de a gépek is.

A követező fénykép az én személyes kedvencem, elsősorban a repülőgép miatt. 


A warbirpinups.com engedélyével.

Facebook oldal