Szuper show – Lady Gaga a Super Bowl félidejében

Lady Gaga megosztó személyiség.

Egyrészt finoman fogalmazva is roppant nyílt, másrészt professzionális show műsorokat készít, szót emel azon dolgok mellett, amely az ő értékrendjének fontosak, törődik a rajongóival, stb. 

Az LI. (ötvenegyedik) NFL döntőjében – amelyet csak Super Bowl-nak hívnak, Lady Gaga volt az aki a szokásos félidei show-t vitte. A Super Bowl az Amerikai Egyesült Államok egyik legtöbb nézőszámot hozó televíziós eseménye. Az átlagos számok 100 millió nézővel számolnak. Az USA lakossága megközelítőleg 300-350 millió főt számol. Ez azt jelenti, hogy minden harmadik ember az Államokban a tévét nézte ekkor. 

Tudják ezt az adatot a cégek is. A mérkőzés alatt sugározott reklámokért horror árat kér a közvetítéssel foglalkozó cég. És ráadásul be van határolva pontosan hány másodperc lehet egy-egy ilyen reklám. 
Ezek ismeretében tálán világossá válik miért olyan nagy jelentőségű az előadó művészeknek ha ezen mérkőzés szünetében felléphetnek. Lady Gaga bekerült egy olyan társaságba, akik között Prince, Michael Jackson, a Főnök (Bruce Springsteen), Sir Paul McCartney, The Rolling Stones, is megtalálhatóak, csak hogy a legnagyobbakat említsük. 

A show 13 perces volt és felhangzottak benne az előadó művész legismertebb slágerei, mint a Poker Face, vagy a Bad Romance.  A műsort a stadion tetején állva, a God Bless America – val kezdte a háttérben színváltós drónok seregével, amelyek a végére az amerikai zászlót formázták meg. Rendesen adtak a patriotizmusnak.

A kötelékben repülő a ritmusra mozgó, világító drónok újdonságnak számítanak, bár egyre több helyen vetik be őket a szórakoztatásra. (erről szerintem írok egy másik bejegyzést is)

Maga a műsor 110%-os professzionizmust mutatott. Minden a helyén volt, minden úgy működött ahogy kell, amikor láttam, a szám is nyitva maradt. Nem volt hiba. Nem volt baki. Pontos, megkoreografált, minden érzékszervünkre ható, műsort láttunk.  Arról nem beszélve, hogy mekkora fizikai felkészülés kellett ahhoz, hogy ezt a 13 percet így, ebben a formában végig csinálja. Néha hallatszott a kapkodva vett levegő az ének közben, amely megerősítette azt a megfigyelésemet, hogy élőben énekelt. Nah jó … Biztos volt alá játszott palyback is, hiszen a profi amerikai futball nem engedheti meg magának azt, hogy ne legyen minden professzionális.

Itt látjuk a videót. Nézzétek végig. Ne csak az előadót nézzétek, a zenét hallgassátok, hanem próbáljátok meg egészében nézni. Aztán nézzétek meg még egyszer és fedezzétek fel azokat az apró részleteket, amelyek miatt azt mondtam, hogy a valaha látott legprofibb előadással van dolgunk.

SAJNOS AZ NFL COPYRIGHT JOGOK MIATT, CSAK AZ NFL YOUTUBE CSATORNÁJÁN LEHET MEGNÉZNI A VIDEÓT.

KÉRLEK KATTINTSATOK IDE
Fotó: https://www.popsugar.co.uk