Gangnam Style – haditengerészetileg újratöltve

Amikor 2012-ben berobbant a Gangnam Style (előadó: Psy), senki nem számított ekkora sikerre.

A tipikusan ázsiai, nagyon színes, viccesen ugrálós eredeti videóklipet eddig majdnem 3 milliárdan látták a Youtube csatornán.  Természetesen az évek folyamán rengeteg feldolgozás készült. A “komoly” koppintásoktól elkezdve, a roppant vicces és némely esetben igen idióta (siccc!) butácska otthoni agyszüleményekig sok mindennel találkoztunk.

Ám azért valljuk be, akár még ma is rögtön fülig szalad a szánk ha csak meghalljuk a dallamokat. Vagy heveny émelygés fogja el az embert, és legszívesebben kitálalná a tegnap esti vacsorát is. Így vagy úgy, de érzelmi reakciókat vált ki az emberből.

Az amerikai haditengerészet mindig is híres volt a nem-tipikus toborzási, és marketing módszereiről. Jelen esetben két haditengerészeti atléta Adam és Mark Vetere kezdett bele filmezésbe, elsősorban a haditengerészet (Navy) sport részlegének népszerűsítésébe. A US Navy-nél roppant nagy hangsúlyt fektetnek a sportra, sőt, külön ösztöndíj rendszer van a tehetséges sportolóknak, de ez másik téma.

A legnagyobb sportesemény, a haditengerészet és a hadsereg amerikai futball meccse minden évben.

A tengerészekről mindig is az a sztereotípia keringett, hogy laza fickók (csajok), és erre most a Vetere testvérek rá is igazoltak a következő klipjükkel, amiben az US NAVY köntösét húzzák rá a Gangnam Style-ra.

Roppant jópofák a hófehér ruhás tengerészek, ahogy ugrálnak.

 

Forrás: DoubleBond Productions – Facebook oldal