Dalai Láma üzenete: hagyd abba az imádkozást Párizsért!

Megdöbbentő üzenetet küldött a Dalai Láma azok részére, akik az elmúlt napokban imádkoztak a párizsi terrortámadást követően az áldozatokért, Franciaországért és Európáért. De ha tovább olvasod a mondatait, megérted, miért fogalmazott így a buddhista vezető és mi az üzenetének a valódi oka:

“Hagyjuk abba az imádkozást Párizsért, a békéért dolgozzunk!” – nyilatkozta a dalai láma a Deutsche Welle rádiónak.

A buddhista szellemi vezető szerint a problémát emberek teremtették, tehát fölösleges most Isten segítségét kérniük, amit kreáltak, azt maguknak kell megoldaniuk.”Ezt a problémát nem oldhatjuk meg egyedül imádsággal. Én buddhista vagyok és hiszek az imádság erejében, de ezt a problémát az emberek teremtették,  és most Istent kérjük, hogy oldja meg. Ez nem logikus. Isten azt mondaná, oldjátok meg magatok, hiszen ti hoztátok létre” – fogalmazott a dalai láma. Hozzátette: mélyen reméli, hogy a 20. század erőszakhulláma nem vérezi át a 21 századot is.

“Az emberi értékek, a harmónia, az összetartozás szisztematikus megközelítésére van szükségünk – mondta. – S ha belevágunk ennek megvalósításába, akkor ez a század, reményeim szerint, más lesz, mint az előző. Mindenkinek ez az érdeke. Dolgozzunk hát a békéért a saját családunkban, a társadalomban, és ne Istentől, Buddhától, vagy a kormányoktól várjuk a segítséget” – fogalmazta meg szokatlanul hangzó tanácsait a buddhisták szellemi vezetője.

Dalai-Lama-007

FORRÁS

3 thoughts on “Dalai Láma üzenete: hagyd abba az imádkozást Párizsért!

  1. Tamás says:

    Ezeket a szörnyűségeket valóban az emberek teremtették de milyen emberek ? hát a terroristák vezetői és a végrehajtói ! Akkor most bizzuk ezekre a megoldást ???? ez elég viccesen hangzik ! Sajnos itt nincs más lehetőség mint az Ima ereje ( persze ehhez sok emberre van szükség ) ! Vagy bizzuk Putyinra ??? Akkor most mi legyen ???

    • Judit says:

      A problémát a franciák teremtették. Van aktívan, vagy közönnyel. Így nekik is kell megoldaniuk. Igaza van a Lámának. Isten csak széttárja a karját az imára: Ezt akartátok, nem? Akkor tessék, megkaptátok!

Comments are closed.