Csak a macskaimádók értik meg

A következő képsorozatot elsősorban a macskatartók értik meg, de talán a nem macskások is jót fognak szórakozni.

Igen. Pontosan. A macskák olyanok, mint ha gyermekeid lennének. Folyamatosan nő az élettér igényük. Ezzel párhuzamosan a tied csökken.

 

Megvan a kép? Tegnap feltakarítottál. Kiglancoltad az egész lakást. De ma este már ipari mennyiségű szőr, macskakaja, tollpihe, cérnaszál, és egyéb dolog által alkotott egyveleg díszeleg a sarkokban, ágy alatt, a székeden.

Mondtam már, hogy a macskák olyanok mint a kis gyerekek? Nincs magánéleted. Nincs személyes tered. Macskád van.

A macskák ragadózók! Mindenre vadásznak. Mindenre ami mozog. A kezed, a lábad, a hajad, a táska vállpántja.

Játék. Minden játék! Az egész világ egy játék! Pontosan addig, ameddig el nem mész a CukiMukiCicaShop-ba, és csöpögő szívvel megveszed a százeres cicajátékot, amelyre fél évnyi reklámkampányt csináltak, és tévéből, rádióból, a Facebook-on is az jött veled szembe. Na. Azzal NEM fog játszani a macska. Ellenben füldugóval, cérnával, cipőfűzővel, hajgumival, üres pezsgőtablettás dobozzal igen.

Két fajta nézés van. A szerelemes (ilyenkor kaja kell), meg a szemrehányó. Ez utóbbi bármikor, bármilyen körülmények között, bárhol bevethető, ugyanis halvány elképzelésed nem lehet arról, éppen mi a jó a macskádnak. Majd Ő tudja. Ha Te nem tudod, jön a szemrehányó nézés.

No comment. Mikor elmész otthonról, és arra vagy kíváncsi, vajon a macskád mit csinál szegény egész nap egyedül … nos ezt:

A macskák kedvenc fizikai tézise, a gravitáció. Izgalmas reakciók várhatóak a környezettől, egy ici-pici mancs mozdulat után. Az a mozgás! Az a csilingelő hang … De hogy a humán miért ilyen mérges?

Nincs annál szebb érzés, mikor érzed, hogy a macskád törődik veled. Hogy ezt bebizonyítsa, képes órákig ülni a becsukott ajtó előtt, és nézegetni befele. Jobb esetben. Rosszabb esetben kapar, nyávog, döngeti az ajtót. Majd miután megbizonyosodott róla, hogy minden rendben van (értsd, kapott kaját, vizet, simogatást), visszaugrunk a legelső képhez.

 

Forrás; Facebook