Fenyő Iván nagyon kiosztja a magamutogató celebeket, de igaza van!

Milyen lelki állapotban van ez az ország, hogy az internetezők óriási hányadát csak az foglalkoztatja, mikor kit lehet nagyon gyűlölni és nagyon ócsárolni? A kérdés költői… Fenyő Iván színművésznél ott szakadt el a cérna, amikor egy dr. Vekerdy Tamás nevével fémjelzett cikk alatt gyülekeztek a trollok.

És aztán Iván a közösségi oldalára – feltehetően egy szusz alatt – kirakta ezeket a sorokat. Amelyekben nekimegy jó pár celebnek, de mélyen igaza van abban, hogy amikről ír, ma már “jelenség”.

Olvasd (a sorok módosítás nélkül közöltek, forrás Fenyő Iván facebook oldal):

fenyo1

Amikor döbbenten látod, hogy a kommentekben a trollok és a nép már egy VEKERDY TAMÁST(!!!!???) is végtelenül tiszteletlen módon szanaszét szed egy gyönyörű, emberi, és intelligens cikk nyomán, miközben mondjuk egy “véleményformáló” rapper(?)-Majka facebook-on kiposztolt alpári kurvaanyázásait, b@zmegolását, “buzi!”-zásait, valamint focis videójáték eredményeit, reklámjait, ezrek követik, és likeolják ostobán vihogva ahhelyett, hogy valaki rászólna, hogy nem volt gyerekszobád, te fiú, miért beszélsz így? vagy hékás, kigurult a traktorkerék a szádból, és mindeközben “Kasza Tibi” az egyik legkövetettebb magyar celeb facebook oldal, amivel még egy tv “show” fél epizódja is foglalkozik, hogy bemutassa (jobb téma híján – ??!!), hogy igen, akkor ezt beszéljük meg, hogy ő hogyan és miként posztol bugyuta, bárgyú, fájó tompaságú vicceket, vagy hogyan osztja meg minőséggel, mondanivalóval sokat nem törődve, rendszeresen, csak az érte kapott pénz miatt, egy-egy hírfelület primitív, ostoba, felszínes, bóvli cikkeit.. – akkor ott valóban elgondolkodhatunk azon, hogy itt valami nagyon fura irányba megy.. Itt valamit nagyon benéztünk, emberek.. Újratervezés…

( ..nem megbántva az érintetteket, akiket hirtelen a sok hasonlóból most éles nyelvem gonoszul, példaként hirtelen előkapott, és akik amúgy önmagukban még aranyos, jó, és szeretnivaló emberek is, -pont ezért dühítő amúgy, amit képviselnek sokszor – sőt, tehetségesek is ( no, nem feltétlen abban, amit ők hisznek, de lehetne őket használni értéket képviselő dolgokban is – Tibi pl szépen fotózik, van zeneisége, csak ne énekeljen, vagy valaki szóljon már Neki, hogy ne ilyen modorosan, és éles eszű is, Majka meg kifejezetten jó agyú, a jég hátán is megélő fiú, jól vezethetne műsort egy-egy értéket(!!) átadni akaró tv-s akármiben, ha egy picivel több alázatot gyakorolna néha maga az “ügy” iránt is, és jó, időt álló szövegeket is tudna írni, ha megkérnénk, hogy ne pöffeszkedjen feleslegesen, talán kompenzálva belső kicsiségét, és tekintsen el a mások(!) által középszerűen megírt és azoktól megvett alap-gagyi groove-októl amikre rá”rappeli” a keménykedős-igazábólbelülvalaholmégmindigprosztónakérzemmagamdemajdénmegmutatomhogyakkorisleszekvalaki szintű Scarface szindrómát, és fejlesszen végre valami Igazit, ami Eredeti, amivel közöl valamit /lásd pl: Eminem, Kanye, stb – micsoda innovatív zeneiség és kreatív, ötletes szövegek, valamint autentikus döbbenetes szuggesztív előadásmód!/, ami által többek leszünk, valóban fejlődünk, vagy csak gyönyörködünk benne – mert meg tudná csinálni ), nem is ezzel van gond, de ami most van, amikben benne vannak, amikhez sokszor a nevüket adják.. És ahogy..! a megnyilvánulásaik stílusa, tartalma, formája, stb…. könyörgöm már..!
De NEM csak ők! Nyilván..
Csak Vekerdytől indultam, ettől a drága és bölcs embertől az írás elején, mert ledöbbentem, hogy van, aki még Őt is – nem tudom milyen értékítéleti és humán alapon, de – leszólja, és ehhez képest meg X-t, és Y-t nemhogy nem, de még éljenzi is.. Csakhogy Vekerdyhez képest mondjuk ez a jelenség – amit Ti is engedtek sokszor tehetségetek és intelligenciátok ellenére képviselni – mélységes szakadék. ( És én sem budai elit iskolás gyerek voltam, jelzem. És mégis látom.. És teszek a számomra értékes dolgok fennmaradásáért, megőrzéséért, hirdetéséért – pl most ezzel a poszttal is. )
Nem ELLENÜK vagyok tehát, hanem a JELENSÉG ellen. Amit engednek ők is, hogy sokszor képviseljenek. Szegényeket most tényleg kipécéztem talán igazságtalanul a sok közül, de zavar, amikor van egy-egy tehetség, és nem kreál vele maradandót, értelmeset, IGAZIT, és hasznosat, világot előrébb vivőt – Tízezrek figyelik őket – És Mire tanítanak??? Mit képviselnek? FELELŐSSÉG!!!
Hatalmas felelősség, jó napot kívánok, hogy mit posztolsz, hogy beszélsz, milyen értékrendet képviselsz, miként nyilvánulsz meg, milyen munkákat vállalsz, mikhez adod a neved, miket osztasz meg, és miért, milyen okból, stb stb, stb.. Soroljam még? Ezt hol kéne tanítsuk a sztárjainknak? Ugyanis hatsz az emberekre. De ezekkel mit? merrefelé hatsz? Merre vezeted őket ezzel? Mit mutatsz Nekik? Milyen példával élsz? A csillag (STAR- sztár) azért csillag, hogy fel lehessen nézni rá az éjszaka sötétjében és az világítson tündökölve az útjukat elvesztett embereknek. Hogy eligazodjanak. Nos ezzel mit mutatsz? Figyelsz egyáltalán kedves ….. ( ide mindenki maga behelyettesítheti a nevet a sok sztár közül), hogy mit, milyen szintet, és milyen utat mutatsz? Dolgozol Magadon, hogy egy viszonylag előrevivő utat tudj mutatni? Szép jó reggelt!
És tudom, hogy az ízlés, a stílus, a neveltetés általi magunkkal hozott kincsek, valamint a VALÓDI minőség, IGAZI ÉRTÉKEK észrevétele, és ezekre való IGÉNY nem tanulható igazán, dehát tényleg.. FEJLŐDÉS..!! IGÉNY-esség..! Egy picit csak.. ahhh..
Nem középkor ez már fiúk, se nem valami elhagyatott primitív része a Földnek, ahol még itt tartunk.. Ne nyomjátok már még lejjebb a színvonalat, Srácok! Inkább segítsetek már felhúzni azt valahogy, ember! Ébresztő van! – jó reggelt kívánok Európa, kultúra, ízlés, kifinomultság, intelligencia, felelősség/vállalás, tudatosság, értékrend, példamutatás, eredetiség, összetartás, és Magyarország..! )

Ez egy vélemény csak. Egy egyszerű, és sokszor hülye, meg hibákat ejtő, tanuló, eleső-felkelő, bukdácsoló, ilyen-olyan, de fejlődni kívánó ember vagyok, nem több – így tévedhetek. De én most ezt így látom, így érzem. Elnézést, ha bárkit is megbántottam, nem azt akartam. Csak egy helyzetet leírni és bemutatni. De azt, ha kell, erősen. Mert komoly a dolog. Tennünk kell. Ébredni. Átlátni. És abbahagyni a sok butaságot. Változtatni. Pláne azoknak, akik amúgy jó emberek, mint Ti is, helyén való szívvel.

Szeretettel teli háborgással)) – bármilyen kritikával is éltem bárkivel szemben is ( hisz a kettő nem zárja ki egymást ) – akinek meg nem inge, az úgysem.. Aki meg magára vette, az meg jól tette, és vszeg nem véletlenül..

Ölelés,

Ivan

u.i.: Tegnap láttam pont a “Hacksaw ridge” című filmet. Ami arról szól többek közt, hogy ki miért él, és miben hisz a végletekig, ha kell, akkor akár a sokasággal és a tömegekkel szemben is. És van egy pár mondat a film végén, amit már nem egy színész, hanem egy “élő, igazi” ember mond, amit most pongyolán, pontatlanul idézek és kiegészítve kicsit: “Az ember HITE, MEGGYŐZŐDÉSE, VÉLEMÉNYE, ÉRTÉKRENDJE nem játék. Attól lesz pont hogy EMBER, hogy azt bármi áron képviseli.”
Nos, csakhogy értsetek: nekem ebből született ez az írás. Képviselnem kellett amiket érzek, amit látok, és amiben hiszek. És ez nem elsősorban valaki(k) vagy valami ellen van, hanem valamiÉRT, és valami felé való változ(tat)ásra buzdításból. Felelősségünk van. Mindnyájunknak. Ölelés