Élnek és szívnak velünk egy levegőt olyan emberek, akik a legrászorultabbaktól is képesek elvenni…

A pár éve már Németországban élő Gergely Tibor véleményét sokan követitek, olvassátok – oldalunkon többször foglalkoztunk is életből vett szösszeneteivel. 

A rászorulóknak kitett kabátokkal kapcsolatosan is megírta, nem túl cizellált, de húsba maró véleményét, amire csak bólogatni tudunk. Legutóbbi cikkünkhöz érkezett a közösségi oldalon olyan megnyilvánulás, miszerint “miért pampog valaki, hogy elviszik a kabátokat, ha egyszer azért rakta ki?”. Nos, van egy kicsiny különbség aközött, hogy egy igazán rászoruló, aki fázik, visz el egy kitett kabátot, vagy valaki, aki aztán nyerészkedni próbál belőle. 

Kapcsolódó bejegyzés: Lopják a rászorulóknak kitett kabátokat

Módosítás nélkül közöljük Tibor sorait: 

 

“Élnek és szívnak velünk egy levegőt olyan emberek, akik a legrászorultabbaktól is képesek elvenni ezt-azt….pl kabátot a segítségfogasról…mint a hiénák…és nincs aki megállítaná őket…a rendőrök inkább a teszkóparkolóban baszogatják a ned for szpiid nemzedéket a peres kerekek miatt… De mégis mit várunk egy olyan országban ahol kiveszik az emberek egymás kosarából az utolsó akciós csomagolt farhátat bazdmeg….

Elhordják a munkahelyről a wc papírt,szódát,ragasztószalagot,….lopnak egymás öltözőszekrényéből…..a közös hűtőben bele esznek isznak a kajádba…a piacon kilopják a pénztárcád a kosárból….a kocsidat feltörik egy kétszázasért….viszik az emberek ami mozdítható a legkisebb csavart is ellopják a cégektől, mert ezt látják…ezt hozta magával a rendszerváltás….ami nem is volt igazából és nem is lesz amíg nem raknak az emberek a saját fejükben rendet…

Nem hinném hogy Magyarországon a jobb fizetések után változna valami….akkor is lopnának… A gond csak az hogy nem száz emberről írok, hanem több százezerről és ezt a nagy számot nem bírja el ez a kis ország…. Mondhattok amit akartok de már évek óta nem zárom a pincét itt és a bicikliket se kell leláncolnom mert kizárt hogy valaki itt a környéken lopna…persze én is hallottam már biciklilopásról de az elkövetőknek magyar rendszámuk volt…. Mondom mondhattok bármit….

Fáj mert szeretem a hazát….csak-hát ilyen emberek környezetében élni és gyereket nevelni????”

bike-177029_960_720